Findes der en, findes der flere

Jeg har tidligere læst disse to bøger af Mhairi McFarlane og faldt hovedkuls for hendes intelligente, dybe og virkelig sjove kærlighedshistorier, og jeg glædede mig til at læse en ny af hende.

Og altså jeg er stadig fan; hun skriver stadig fænomenalt morsomt, men denne her ramte mig ikke heelt lige så meget som de to forrige. Mest fordi, tror jeg, at hovedpersonen er sådan en vanvittig stor klaphat. Jeg er ikke ude på at victimblame (det er noget med en bryllup og en skandale og det er ikke hendes skyld). Jojo, hun har også handlet forkert, men det ændrer ikke på, at det ikke er hende, der har lovet noget bogstavelig talt overfor Gud og hvermand. Det er en så irriterende typisk reaktion: Mand er utro, men mand er jo en mand, de kan ikke kontrollere deres drifter, lad os hade kvinden. Det er så latterligt. Så nej nej, det er ikke det, der er problemet.

Findes der en, findes der flere c/o HarperCollins Nordic

Mit problem med hende er, at da hun får en frisk start, ganske vist ufrivilligt i den forstand at hun nok helst havde været frisk start og online had foruden, så styrer hun gudhjælpemig lige i armene på den næste mand. Jeg ved godt, det er kærlighedsroman – men ffs. Jeg havde alligevel lidt håbet på en anden vinkel. En kærlighedsroman om at lære at elske sig selv, hvis jeg må være så plat. Og det er alle Mhairis bøger egentlig også – der er bare også altid en mand.

Og det er altså ikke fordi jeg ikke er vild med denne her, den frustrerede mig bare en del mere end de forrige – og især et sted og det er muligvis super nørdet, men der står: Dr. Who. DET ER THE DOCTOR. Han hedder ikke Doctor Who. Det er titlen på serien, og det er et spørgsmål som gentages flere gange i serien fx her frit fra hukommelsen fra afsnittet hvor en Slitheen fra Raxacoricofallapatorius er blevet valgt som borgmester i Cardiff og har tænkt sig at sprænge Jorden i luften: “Tell her the doctor is here to see her”. “Doctor Who?” “Yes. Tell her exactly that”.

….ja…den slags lægger jeg mærke til.

Jeg vil så også, uden af afsløre for meget, sige at slutningen vejer op for næsten al min frustration over hende i løbet af bogen.

Den næste udkommer 1. maj, og jeg glæder mig til at læse mere!

/6

Andre meninger om bogen:

Bach’s bøger

Ruskjærs bøger

De unges ord

Bogblogger.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s