Barselsstakken

Jeg læser mest børnelitteratur – hvis nogen ikke havde opdaget det. Men det er jo ikke ensbetydende med at jeg ikke gider læse voksenbøger – derfor tager jeg min forstående barsel som en mulighed at catche lidt op på mine voksenbøger (og okay, det er ikke kun voksenbøger, men alligevel).

Jeg har sagt det før, men jeg siger det gerne igen – og igen. Man bliver en bedre forælder af at læse børne- og ungdomslitteratur. I takt med at man bliver ældre glemmer man hvordan det er at være barn og ung. Hvor voldsomt alting føles, hvor latterlige voksne er, hvordan man leger. Litteraturen kan hjælpe os med ikke at glemme det og dermed bedre kunne sætte os i børnenes sted og ikke blot affærdige deres bekymringer, sorger og glæder med en voksenkommentar som: “jaja, det går over”. Men i så fald må det modsatte jo også være tilfældet. At man kan komme lidt langt fra sit voksne selv. Det går jo heller ikke.

Så…


Hvad skal jeg læse i den sidste ventetid, mens jeg stadig har tid til at læse:

Alt det lys vi ikke ser af Anthony Doerr

Som børnebibliotekar kommer voksenbøgerne tit i anden række, så jeg har ikke læst denne endnu, men jeg elsker bøger om 2. verdenskring (fx John Boynes børnebøger om 2. verdenskrig (Drengen i den stribede pyjamas, Drengen på toppen af bjerget og Bliv hvor du er og så afsted)), så Anthony Doerrs roste bog er et must at få læst.

Bogtyven af Mark Zusak

Lidt i samme tema som den tidligere. Min far anbefalede mig denne allerede for mange år siden, men jeg fik aldrig læst den, selvom jeg har imellem tiden har set (og elskede) filmen. Og bogen er jo altid bedre, ikke?

Ildbarnet af S. K. Tremayne (anmeldereksemplar fra Gads Forlag)

Jeg læste Faldet tidligere på året og den var super spændende og vildt uhyggelig. Man vidste aldrig helt hvad der foregik eller hvad og hvem man skulle tro på, og jeg glæder mig til at læse mere fra Tremaynes hånd.

Solen er også en stjerne af Nicola Yoon (anmeldereksemplar fra Carlsen)

Alt eller intet var helt vildt god. Slutningen overraskede mig meget og jeg endte med at gå og læse fra toget til biblioteket for at få de sidste tyve sider med. Jeg kunne slet ikke vente til frokostpausen. Yoon skriver utrolig godt og rørende til unge (og voksne med et ungt sind 😉 ), så jeg skal helt sikkert læse hendes nyeste bog snart.

Vi var fiskere af Chigozie Obiama

Jeg har hørt så gode ting om denne bog, men også at den skulle være meget barsk og voldsom. Det er en af de mest omtalte afrikanske romaner fra sidste år og jeg glæder mig utrolig meget til at opleve det lyriske sprog og de voldsomme billeder anmeldelserne lover.

Techno af Niels Henning Falk Jensby

Niels vandt BogForums debutantpris i 2016 og den har pinligt nok stået på min reol siden uden at blive læst. Igen en meget voldsom, men også rost bog. Den er vist ikke for sarte sjæle med sit indhold af sex, men skulle absolut være værd at læse.

Hvor der er fugle af Maren Uthaug (anmeldereksemplar fra L&R)

Denne var jeg så utroligt heldig at få som en bonusbog til et bloggerarrangement, hvor redaktøren var forbi. Han gad nok ikke slæbe bøgerne med igen, så han uddelte dem i stedet til de hurtigste mod en anmeldelse, og jeg sad tilfældigvis lige ved siden af og fik snappet denne her op. Jeg er kæmpefan af Maren’s humor og striber, og selvom jeg er klar over, at dette her er noget meget andet, så er jeg næsten sikker på jeg vil kunne lide den. Men det hører I jo så mere om 😉

Emma Gad for hvide af Anna Neye

Denne her vidste jeg skulle læse og eje så snart jeg så den. Jeg er dum nok til at læse kommentarerne på facebook, når snakken falder på hverdagsrascisme og jeg synes det er vildt hvor mange, der stadig ikke forstår hvad rascisme egentlig er – det er ikke at brænde kors (og mennesker) iklædt hvide kutter – det er også den stille institutionaliserede rascisme, som de fleste af os praktiserer uden at ville det, men som stadig er et problem.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s