#læshelelivet

“Children are made readers on the laps of their parents.”

Emilie Buchwald

Plusbog.dk har i øjeblikket fokus på at læse hele livet – og det er næsten umuligt ikke at starte den rejse i barndommen. Jeg har fulgt med på #læshelelivet tagget, og det er da også påfaldende, hvor mange af bøgerne, som læserne mener, at man kan læse hele livet, der er børnebøger. Det er både et nik til børnelitteraturen og til hvor vigtige de bøger vi læser/får læst højt i barndommen er.

Jeg har skrevet flere indlæg om hvordan man skaber læsere og vedholder læsning. Det er ikke noget, der kommer af sig selv. Vi er som forældre, bibliotekarer og lærere nødt til at skabe fundamentet for at læse hele livet, og det starter allerede, før barnet forstår bøgerne.

Vi læser sammen hver dag. Både papbøger, billedbøger, højtlæsningsbøger og de bøger jeg selv læser. For det handler ikke nødvendigvis om bogen selv. Men om nærværet og det hyggelige ritual læsning kan være. Læsning behøver ikke være en sur pligt, som skolen forlanger af os som forældre. Det kunne også være det hyggeligste tidspunkt på dagen. Der hvor vi slapper af og sætter os under et tæppe sammen og gearer ned.

“There are many little ways to enlarge your child’s world. Love of books is the best of all.”

Jacqueline Kennedy Onassis


Billederne indeholder anmeldereksemplarer

One Comment

  1. Hvor er det bare et fint indlæg 🙂 og er klart noget jeg vil tage med mig, når min lille trold kommer her til december 🙂 har i hvert fald allerede mange børnebøger klar, som vi kan dele 🙂

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s