#mensviventerpåbogforum

Ja, det er jo alt for sent, jeg starter det hashtag, men hey brug det hvis I vil. Lad os se hvad I får tiden til at gå med mens vi venter på den eneste begivenhed større end julen. Og hvis du nu tænker TL;DR, så er der altså en giveaway i bunden af indlægget, så scroll derned, selvom du ikke gider læse det hele 😉

Jeg har været til bloggerarrangement med BogForum selv. Det er en årelang tradition (de sidste tre år), som blev søsat for at vise verden og bloggerne at vi er et værdsat folkefærd. BogForum har en solid kernegruppe af besøgende – men den bliver desværre mindre år for år – fordi de dør. Kidding. Ikke rigtigt. BogForum er i høj grad et sted for den gråhårede brigade (jeg er selv gråhåret og jeg er 33, så ingen grund til at føle sig ramt, gråt hår er awesome 😉 ), og det er fedt, at de har deres Roskilde. Men BogForum er bare også et sted for børnefamilier, børn og unge og voksne som bare godt kan lide Kronprinsesse Mary og  kogebøger, og der kommer vi, bloggere, ind i billedet. Det er et sted for folk, der kan lide YouTubere og rollespil, tegneserier og selvhjælpsbøger.

Bloggernes læsere (det er jer *vinker*) læser ikke nødvendigvis Politikens BogForum tillæg eller tænker at BogForum er noget for dem. Men det er det jo! Se bare det nye BørneBogForum (vi kan diskutere det der s, de har puttet ind en anden gang). De har inviteret Adam Sil-fucking-vera og Siri Pettersen i år og sidste år Patrick Ness og Meredith Russo. Det er sgu at tage det unge publikum seriøst. Og det er uden at nævne alle de danske forfattere, der kommer (men lad os bare tage en hurtig opremsning SoMe forfatter-queens of them all Nanna Foss og Boris Hansen kommer naturligvis (hvis du vil vide hvordan du engagerer en fanbase, så kig på dem), debutant Ditte Wiese, Katja Berger, Sarah EngellBjarke Schjødt Larsen, etc etc.), til børnene har vi Benni Bødker, Kenneth Bøgh Andersen, Anne Sofie Hammer, John Kenn Mortensen (han er lidt til alle…altså, både børn, voksne og unge er fans..han er ikke til alle…glem det), Sabine Lemire…)

Tilbage til arrangementet: vi skulle møde Elsebeth Egholm aktuel med Jeg finder dig altid (som vi dog fik at beholde alligevel 😀 ), som i sidste øjeblik blev erstattet af A.J. Kazinski med tømmermænd, Sarah Engell og Mhairi McFarlane.

Det forløb sådan her:

Miraklernes nat

A.J. Kazinskis første bog skulle have været en enlig svale, fortæller de, men nu er der 5 plus 2 under et helt fjerde forfatternavn, så det var de ret dårlige til. (De er også Anna Ekberg)

“Det bedste der er sket for Stieg Larsson er hans død”, udbryder A.

“I hvert fald for hans bøger”, tilføjer J. forsonende.

De er generelt meget forsonende og vil helst ikke sige, at det er bullshit, at Jesus rejste sig fra de døde, men de har selvfølgelig også skrevet en bog om mirakler. Det ville være meget sødt, hvis de ikke lige havde godtet sig over Larssons død. Han kan jo ligesom ikke gøre det.

De har desuden fordomme overfor krimier. Det er okay. Det har jeg egentlig også.

De er ikke højpandede, men refererer til Sokrates. I like.

A. vrider talent ud af J. siger A. J. ser jævnt utilpas ud, så det er nok rigtigt. De skal i øvrigt på bogmesse i Brasilien.

Valget

Sarah Engell skriver på en bog med Sanne Munk Jensen, siger hun. Den kommer til at foregå i Hirtshals. Det er mere mit turf det her, og det bliver sgu godt. Det siger jeg allerede nu.

Valget er awesome btw. Den har været megahård at skrive, fortæller hun og hun er stadig ret træt af politikere, men har trods alt mødt nogle rimeligt cool mennesker i sin research.

Vi er enige om, at unge skal tages seriøst, men vi er også kloge. Det skriver Sarah i hvert i min bog, at jeg er, og jeg prøver at være cool omkring det, men indeni skriger jeg en smule fangirl-agtigt.

Så bliver vi fodret og det havde jeg faktisk ikke regnet med, så jeg skal også spise lasagne, når jeg kommer hjem. Jeg prøver at begrænse mig, men det går ret dårligt. Det lykkedes mig at efterlade laksen. Jeg kan ikke lide laks, så man skulle tro, at det ikke rigtigt fortjener et klap på skulderen, men jeg spiser ret ofte ting, jeg ikke kan lide, fordi mad…så *klap klap*.

I det øjeblik var jeg din

Jeg er på mit tredje glas lyserød vin nu (det er kun på 7,5%, det er jo nærmest saft) og Mhairi er ankommet. Indtil videre har ingen (muligvis i verden?) vidst hvordan det udtales, så det er det første vi får ud af verden.

Det udtales Vary! Som Mary med med V. Spørg ikke hvor V’et kommer fra. Det er en UK ting. De gør det også i irland. Om hun så havde været mega kedelig, havde det været det hele værd bare for at få at vide, hvordan det udtales. Det var hun så ikke. Hun er mega sympatisk, og jeg er endnu gladere for hendes bøger nu.

Hun fortalte blandt andet, at hun nogle gange bruger venner og rigtige begivenheder i sine bøger, så jeg fortalte hende en historie fra mit liv og sagde, at den var til fri afbenyttelse. I’ll let you know hvilken bog den kommer i… Hun fortalte mig også som et særligt scoop, at hun fik sit navn, fordi hendes mor ikke brød sig om farens forslag og omvendt. Så valgte de Mhairi, selvom ingen af dem var særlig vilde med det, og hun har stavet og forklaret udtale lige siden. Thanks, mom and dad. De er skilt nu btw.

Super fedt arrangement og shout out til forlagene som så villigt donerer bøger og forfattere til det. Tak for det. Jeg ved faktisk ikke om BogForum betaler for forfatterne, det kan godt være. Anyway.

Sponsorer: BogForumPolitikens Forlag, Carlsen Puls og Harpercollins DK.

Nu til det sjove! Jeg har to signerede! bøger at give væk, og det kommer til at foregå sådan her: Den første der finder mig på BogForum og giver mig det hemmelige kodeord Gummiand får begge bøger plus lidt ekstra lir. Vedkommende får desuden et shoutout på min insta story. Hvis du altså har en IG profil.

Q: Men jeg kommer ikke på BogForum. Jeg kan ikke vinde bøger 😦 #sadness #cruelworld

A: Ingen BogForum, ingen kage…bøger. Ej, det er sgu også uretfærdigt. Okay, hvis du ikke kommer på BogForum, kan du i stedet vinde denne bogpakke med de tre første bind af Gail Carrigers Soulless serie sponsoreret af Tellerup sendt til din adresse:

Du skal bare skrive en kommentar til dette indlæg med hvad du gerne ville have set på BogForum og husk en mailadresse, jeg kan kontakte dig på.

Bliv inde, læs en bog! Eller i dette tilfælde, kom på BogForum! 😀

20 Comments

 1. Jeg kan desværre ikke deltage. Faktisk har jeg aldrig været til Bogforum, så jeg ville egentlig glæde mig mest til oplevelsen af det hele. Og så ville jeg gerne møde Malene Sølvsten, fordi jeg var syg, da hun besøgte mit arbejde. #cruelworld 😭 😜
  Ej, men jeg ville da vildt gerne vinde Soulless. Så min mail er sophieamalieeslund@gmail.com 🙂

  Liked by 1 person

 2. Jeg ville mega gerne have mødt Kenneth Bøgh Andersen som jeg har været fan af siden Slaget i Caissa (min telefon kan ikke skrive i med omlyd, så nu overvejer jeg at skifte telefon, fordi det skal den fandme kunne >.<)
  Udover KBA, ville jeg også virkelig godt have mødt John Kenn Mortensen, for jeg er vildt fascineret af hans tegnestift, selvom jeg slet ikke er til horror normalt. Jeg får let mareridt.
  Til sidst, men ikke mindst FUCKING Siri Pettersen. Jeg slugte Ravneringene og elskede dem, så det kunne være ret fantastisk at møde hende *suk*
  JEG VIL OGSÅ PÅ BOGFORUM!

  Liked by 1 person

 3. Jeg kunne godt tænke mig at opleve det hele – stemningen,forfatterene,foredragene og ikke mindst bøgerne. Det bliver så desværre heller ikke i år jeg kommer til at opleve Bogforum,men en dag,en skønne dag skal jeg nu nok kommer dertil (y)

  mail : circe@os.dk

  Liked by 1 person

 4. Jeg har aldrig været til BogForum eller noget andet bogmæssigt event, udover st. Bogdag på Hald, men det er en anden historie. Hvad jeg personligt ville se frem til hvis jeg havde haft muligheden for at komme til BogForum ville være at møde bogbloggere, bogelskere, nyde stemningen og opdage nye bøger. At se på og lytte med stor iver på Anne Lise Marstrand-jørgensen og Garbo Schmidt’s tur ind i snakken om historier og historiske romaner. På tur i reformationens København med Morten lander Andersen. Faktisk alt for meget spændende på programmet Til at jeg ville ha kunne nå det hele for at være ærlig 😉 så det må nok ende ud i et simplere svar:selve oplevelsen af at være der.

  Liked by 1 person

 5. Jeg ville gerne opleve stemningen og muligheden for at møde nogle af de bogbloggere og forfattere jeg følger 😊 Jeg har aldrig været på bogform før, men kunne godt tænke mig at bruge en hel weekend i bøgernes tegn.
  Plus selvfølgelig at købe mig fattig i alle de bøger der er 😍📖📚

  (min mail er stinegravesen@hotmail.com)

  Liked by 1 person

 6. Hej kan ikke komme til bogforum i år selvom jeg rigtig gerne vil. Det som kunne være fedt at opleve er hele begivenhed i sig selv. Det kunne være allerfedest at møde alle forfatterne.

  Liked by 1 person

 7. Jeg ville generelt gerne have oplevet stemningen og gået rundt i en lille skøn bog-boble – og så var jeg nok også smuttet forbi Nanna Foss, så jeg kunne få en lille signering 😉

  Liked by 1 person

 8. Jeg ville gerne have hørt Adam Silvera, Sara Blædel og Michael Katz Krefeld. Nyde stemningen og bare snuse rundt om se hvad der ellers lige virkede interessant

  Like

 9. Jeg har desværre aldrig været på bogforum – men tror jeg ville elske det 🙂
  Det er bare det med at få passet også det ind i livet med børn (på 2 og 10 – så meget forskellige behov)
  Jeg er nok mest til krimi, fantasy og YA – så der er mange forskellige jeg gerne ville møde/kigge nærmere på og hvis jeg kan lokke familien med næste år, skal vi helt klart også forbi børne bøgerne 🙂 den yngste er for tiden meget glad for Mimbo Jimbo, Mumi og Peter Pedal – og den ældste elsker fantasy og historiske bøger – hun læser mest selv, men får også godnathistorie næsten hver aften (for tiden er jeg igang med at læse Harry Potter og dødsregalierne for hende og hendes far læser Mumi samlingerne)

  Jeg krydser fingre 🙂

  mvh
  Katrine – aksgk(a)hotmail.com

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s