Om @bibliotekat og bloggen

Mit navn er Kathrine Bach Pachniuk, jeg er 33 og uddannet cand.scient.bibl. (fra juli 2014) med speciale i kommunikation, ungdomskultur og sociale medier (#hashtaggingftw).

Jeg startede min Instagram, fordi jeg gerne ville formidle litteraturen bredere end bare på mit daglige arbejde. Jeg elsker biblioteker (obviously), men det er ingen hemmelighed, at det kan være svært at få de unge derned – og hvor er de unge? På de sociale medier. Bloggen var en logisk tilføjelse, fordi den giver mig mere plads til at uddybe mine tanker om læsning og bøger.

Jeg er ikke så bekymret for “ungdommen nutildags”. Hver eneste dag møder jeg søde og intelligente børn, jeg møder gamere, fodboldspillere, filmfreaks og bognørder. Jeg møder børn, der hader at læse og børn, der bare ikke har fundet den rigtige bog, børn der kun vil læse ebøger og børn der ser Youtube-videoer. Og der er ikke nogen forkert måde at være barn på. Vi skal møde dem, hvor de er. Vi skal ikke tvinge dem til at læse det rigtige – vi skal guide dem til at finde ud af hvad der er det rigtige for dem.

Tjener jeg penge på bloggen enten via affiliate links eller aflønning for anmeldelser eller indlæg?

Nope. Det er min egen tid og betalt af mit almindelige dagjob. Al læsning foregår i min fritid. I modsætning til hvad mange tror, så bliver bibliotekarer ikke betalt for at læse bøgerne. Det er interessetimer. Bøgerne er et mix af egne bøger, biblioteksbøger og anmeldereksemplarer.

Jeg har arbejdet på:

2018 – skriv en mail til kbpachniuk@gmail.com hvis du mangler en dygtig og engageret community manager, børnebibliotekar eller kommunikationsmedarbejder.

  • Egedal Bibliotekerne 2017 – børnebibliotekar
  • Frederikssund Bibliotekerne 2016 – børnebibliotekar og SoMe manager
  • Allerød Bibliotekerne 2015 – børnebibliotekar og Facebook admin
  • Espergærde Bibliotek 2015 – børnebibliotekar
  • Hvidovre Hovedbibliotek 2014 – børnebibliotekar
Frivilligt arbejde:

SoMe/YA/publikums repræsentant i Bogforums Messeudvalg 2015/??

SoMe-diktator for IVA Alumneforening 2017/18

Næstformand og SoMe-diktator for IVA Alumneforening 2015/17

Marketing/SoMe-udvalget for Biblo.dk 2016